Fritid med idræt
Efter tre år i Grove Skole, der fungerede som forskole, gik jeg fire år i Skrødstrup Skole. Efter 7. klasse var det meningen, at jeg skulle fortsætte i Harboes Privatskole i Randers. I Skrødstrup sluttede skoleåret den gang 1. april, så jeg tyvstartedede i Randers i en syvendeklasse fra april til sommerferien. Det var en stor forandring. I Skrødstrup havde vi været 10 elever i klassen – i Randers var der 36! Det gjaldt dog ikke realklasserne. Privatskolen blev senere til Randers Realskole. Der gik jeg fra 1961 – 1964.
Efter realeksamen skulle jeg egentlig have været i handelslære, men da jeg tænkte på måske at blive lærer, gjaldt det jo bare om at blive gammel nok til at komme på seminariet. Mens jeg ventede på det, gik jeg tre år i gymnasiet på Randers Statsskole, ikke mindst takket være den på det tidspunkt vistnok nye ordning, som muligvis allerede dengang havde sit nuværende navn: Statens Uddannelsesstøtte. Uden den, havde min mor, der var enke, ikke haft råd til sådan en luksus, men nu endte det så med, at jeg også fik en studentereksamen. Seminarium kom jeg aldrig på. I stedet blev det til en universitetsuddannelse, som jeg i et par og 30 år alligevel har brugt til at være lærer. Det blev blot på et gymnasium i stedet for folkeskolen. I de seks år, hvor jeg først tog realeksamen og bagefter studentereksamen, boede jeg stadig hjemme i Sem. Selv om der gik megen tid med skolen – lektierne og ikke at forglemme transporten frem og tilbage mellem Sem og Randers, blev der alligevel tid til fritidsinteresser.
Jeg dyrkede forskellige sportsgrene. Fra 1963 skete det lokalt, idet Skrødstrup Idrætsforening blev dannet – jeg kan muligvis huske et enkelt år forkert. Drivkraften bag dannelsen af foreningen var Anders Møller. Så vidt jeg ved, er han stadig i bestyrelsen den dag i dag. I nogle år var jeg med i bestyrelsesarbejdet, så næsten al fritiden gik med sport, enten som udøver, leder, arrangør eller baneopkridter. Håndbold og fodbold var mine foretrukne idrætsgrene. Oprettelsen af Skrødstrup Idrætsforening betød meget for den lokale ungdom i den gamle Hem – Sem kommune. Den blev samlingspunkt for unge på tværs af sognegrænser og forskelligheder af enhver art.
Skriv en kommentar
Har du kommentarer ti historien eller andres kommentarer?Så send gerne dine kommentarer!